Vertrouwenspersoon

Heeft u te maken met een lastige kwestie op het werk of privé?

Ik, Mieke Gondrie van Grip op conflict, sta klaar om u de ondersteuning en vertrouwelijkheid te bieden die u nodig heeft. Ik ben er om een ondersteunende omgeving te creëren waar u in vertrouwen kunt spreken over gevoelige onderwerpen zoals pesten, discriminatie of integriteitsproblemen. Het is van cruciaal belang dat u zich gesteund voelt door iemand die luistert, ondersteunt en begeleidt met de uiterste discretie en een diep respect voor uw privacy.

Het is een harde realiteit dat ongewenste gedragingen zoals discriminatie en integriteitskwesties veel vaker voorkomen dan we zouden willen, en de impact op uw welzijn kan aanzienlijk zijn. Als uw vertrouwenspersoon, gespecialiseerd in het omgaan met dergelijke delicate kwesties, sta ik klaar om u te helpen.

  • U kunt van mij verwachten:
    Een luisterend oor voor al uw delicate zaken.
  • Begeleiding in de omgang met ongewenste omgangsvormen, zoals pesten, intimidatie en discriminatie.
  • Ondersteuning en advies met de grootste aandacht voor uw privacy en welzijn.

Met mijn achtergrond en uitgebreide ervaring in verschillende organisaties ben ik uitstekend toegerust om u een praktische, empathische en doelgerichte benadering te bieden. Of u nu te maken heeft met uitdagingen binnen een bedrijf, onderwijsinstelling of persoonlijke situaties, ik werk samen met u aan oplossingen die uw gevoel van veiligheid en respect herstellen.

Het komt zo vaak voor: Ruzie op de werkvloer, collega’s die niet met elkaar overweg kunnen. Burenruzies die leiden tot onplezierig wonen. Problemen die ontstaan in de wijk, tussen groepen bewoners. Familieruzies die veroorzaken dat familieleden elkaar jaren niet zien, terwijl de kern van het probleem vaak niet eens meer aanwijsbaar is. U bent op elkaar aangewezen en wilt samen verder, maar komt er even niet meer uit.

Soms is verder samengaan niet meer mogelijk, zoals bij echtscheiding. Dan is bemiddeling nodig om tot een goede afsluiting te komen en een vechtscheiding te voorkomen. Of tot een goede overeenkomst voor de toekomst, wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Vaak kunnen door het tijdig inschakelen van een buitenstaander, een mediator, veel leed en dure juridische stappen voorkomen worden. Een bemiddelaar die weet wat u moet doen om verder te komen. Zodat vastgelopen relaties weer vlotgetrokken worden.

Vanuit mijn ervaring als voormalig docent in het onderwijs in Hengelo in Twente heb ik een goed beeld van de oorzaken van conflicten op scholen. Ik weet hoe belangrijk het is vroegtijdig in te grijpen en ga hierbij als mediator praktisch, snel en doelgericht te werk. Ook heb ik een rijke ervaring opgebouwd met mediation bij gemeentes in Twente, in wijken, bij bedrijven, nonprofit-organisaties en in gezinnen/families. Ik, Mieke Gondrie van Grip op conflict, ga graag met u samen in gesprek.

Wat doe ik als uw vertrouwenspersoon?

Vertrouwen wordt hersteld wanneer elke partij zich gehoord en gerespecteerd voelt”

Definitie:

Als vertrouwenspersoon ben ik een steunpilaar voor diegenen die te maken hebben met persoonlijke en gevoelige kwesties. Ik bied een luisterend oor, geef advies en ondersteun in het vinden van oplossingen, met een onvoorwaardelijke waarborging van vertrouwelijkheid en respect voor uw privacy.

Wanneer kunt u mij als vertrouwenspersoon inschakelen?

U kunt mij inschakelen wanneer u geconfronteerd wordt met ongewenste omgangsvormen, discriminatie, pesten of integriteitsproblemen. Ook als u twijfelt of het inschakelen van een vertrouwenspersoon de juiste stap voor u is, bied ik u een vrijblijvend gesprek aan om samen te verkennen of ik u kan helpen.

De voordelen van mijn rol als vertrouwenspersoon:

  • Een veilige en besloten ruimte waar u uw zorgen in vertrouwen kunt delen.

  • Hands-on begeleiding en ondersteuning bij het vinden van de juiste oplossingen.

  • Een focus op uw welzijn en het creëren van een omgeving waar u zich veilig en gewaardeerd voelt.

  • Snel en doeltreffend optreden om verdere problemen te voorkomen.

  • Het bevorderen van een gezonde communicatie en relaties, zowel op professioneel vlak als in de persoonlijke sfeer.

Weet dat u er nooit alleen voor staat. IK ben er voor u om u door deze moeilijke tijden te helpen. Laten we vandaag nog samen een gesprek aangaan en de eerste stap zetten naar een oplossing waar u zich goed bij voelt.

Nieuwsgierig geworden en meer informatie nodig?

Neem gerust contact op. Laat mij u helpen met het vinden van de juiste oplossing!